11.09.2019 Sidste nyt - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Gå til indhold

11.09.2019 Sidste nyt

NYT
11.09.2019

INGEN BEKÆFTEDE TILFÆLDE I DANMARK

Der er pt. stadig INGEN bekræftede tilfælde af den frygtede norske hunde-sygdom i Danmark.

En dyrlæge i Sønderjylland valgte i går at lægge et opslag på sin facebookside for at advare hundeejere mod den endnu uidentificerede norske hundesygdom.

Årsagen var, at man hos et konkurrerende dyrehospital havde oplevet et tilfælde med en hund, der døde efter et kortvarigt, akut sygdomsforløb, der på symptomerne kunne ligne de norske tilfælde.

Fordi dyreklinikken i sit opslag frarådede "samling af hunde", som i Norge, valgte et par lokale træningspladser til straks at nedlægge al træning.

Hos Anicura Danmark slår man fast, at selv om det var på deres dyrehospital, man håndterede den akut syge hund, har de pt. ingen grund til at mistænke, at vi ser samme sygdomsbillede som i Norge.

Fra Norge lyder meldingen, at der ingen fællestræk er mellem tilfældene af syge hunde, hverken i forhold til alder, race, foder, kontakt med andre hunde, turområder eller lignende.

Det norske Veterinærinstitut har udelukket algeforgiftning, flåtbårne sygdomme, miltbrand, harepest (tularemi), campylobacter og salmonella.

Sikker træning

Herefter bredte et rygte sig om at flere træningspladser var lukket, for at undgå smitte med sygdommen. DETTE ER IKKE KORREKT.
Dansk Kennel Klub har intet kendskab til, at hunde er blevet smittet, i fare for at blive smittet, eller i anden risiko ved at deltage i træning. Så mød trygt op til træning på din træningsplads!
Tilbage til indhold